Jeugdrecht zaak = specialisten zaak

ESW Advocaten staan voor u klaar

JEUGDRECHT ADVOCAAT DEN HAAG

Jeugdrecht zaken hebben betrekking op juridische aangelegenheden rondom en van het kind. Onze jeugdrecht advocaten houden zich met name bezig met jeugdstrafrecht zaken en zaken waarin jeugdzorg, uithuisplaatsing en onder toezicht stelling een rol spelen.

JEUGDRECHT

Minderjarigen hebben een bijzondere positie in het Nederlands recht. Zo worden zij in strafrecht zaken anders behandeld dan volwassenen. Totdat kinderen 12 jaar oud zijn kunnen zij bovendien niet worden vervolgd door justitie. De politie mag hen echter wel verhoren of aanhouden wanneer zij daar aanleiding toe zien.

Wanneer uw kind ouder is dan 12, maar jonger dan 18, worden zij in het strafrecht behandeld als minderjarigen. Dit houdt in dat kinderen minder zware straffen of veroordelingen krijgen dan volwassenen. De impact van een veroordeling of zelfs detentie is desalniettemin groot op een kind, en kan zijn of haar toekomst sterk beïnvloeden.

Wanneer uw minderjarig kind in aanraking komt met politie staat u als vader of moeder in uw recht om ten allen tijde toegang te krijgen tot uw kind op het politiebureau, ook als hij of zij wordt vastgehouden.

Als uw kind is aangehouden door de politie of een dagvaarding heeft ontvangen, is het verstandig contact op te nemen met een ervaren Jeugdstrafrecht Advocaat. Goede begeleiding en advisering van onze advocaten maakt een groot verschil voor uw kind en zijn of haar toekomst.

JEUGDZORG

Wanneer uw kind in aanraking komt met politie of justitie, of als er signalen komen uit andere hoeken, kan het zijn dat Bureau Jeugdzorg of de Raad voor de Kinderbescherming wordt ingeschakeld. Indien deze instanties oordelen dat er sprake is van een opvoedings- of gedrags probleem kunnen zij de gang naar de kinderrechter overwegen om te verzoeken om een ondertoezichtstelling of zelfs een uithuisplaatsing.

Inmenging van Jeugdzorg of de Raad voor de Kinderrechter komt niet zelden als een volledige verassing voor ouders. In zo’n situatie is het voor U van belang dat u snel een deskundige en ervaren Jeugdzorg advocaat inschakelt.

Neem direct contact op met een betrouwbare, betrokken en ervaren jeugdzorg advocaat om te zorgen dat uw rechten en dat van uw kind behartigd worden. Vrijwel altijd is dit voor U volledig kosteloos. Bel vrijblijvend met onze advocaten om uw zaak te bespreken.

Kosten

ESW Advocaten procedeert op basis van gefinancierde rechtsbijstand (pro deo). Dit is echter afhankelijk van uw inkomen. Indien u daarvoor in aanmerking komt, hoeft u slechts een beperkte eigen bijdrage te betalen. Kijk hier of u hiervoor in aanmerking komt. In overige gevallen is het vaak mogelijk om een vaste prijsafspraak te maken, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Heeft U een zaak en bent U op zoek naar een goede advocaat, neem dan contact op via
070-2170967 voor een gratis en vrijblijvend advies gesprek.

Contactformulier

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld, met inachtneming van de bepalingen in de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Contact

EWS Advocaten

Stationsweg 84A
2596 HL Den Haag
Nederland

Telefoon

E-mailadres