Dagvaarding ontvangen?

ESW Advocaten staan voor u klaar

DAGVAARDING ADVOCAAT DEN HAAG

U heeft wellicht recent een dagvaarding ontvangen of verwacht er binnenkort één te ontvangen.

U vraagt zich nu wellicht af wat dit betekent, waar u zich in het proces bevindt van vervolging door justitie en hoe u zich kunt voorbereiden op een zitting.

Mocht u al eerder een dagvaarding hebben ontvangen, dan komt onderstaande U wellicht bekend voor. Wanneer u uw zaak vrijblijvend wilt bespreken met één van onze strafrecht advocaten neem dan contact op via 070-2170967.

Wanneer u verdacht wordt van een strafbaar feit en u bent inmiddels door de politie als verdachte gehoord, dan zal de officier van justitie een beslissing nemen over de verdere afwikkeling van de zaak en eventuele vervolging. Wanneer zij van mening is dat er voldoende bewijs tegen u aanwezig is in de zaak, om u veroordeeld te krijgen, dan is de kans groot dat u een dagvaarding ontvangt om voor de rechter te verschijnen. Dit zal in veel gevallen een dagvaarding voor de politierechter zijn, maar U kunt ook een dagvaarding ontvangen voor de Kantonrechter of de Meervoudige Kamer.

INHOUD VAN DE DAGVAARDING

De dagvaarding is in feite een formele oproep om ter zitting te verschijnen van een politierechter, kantonrechter of de meervoudige kamer, in een bepaalde rechtbank en stad en op een bepaalde datum en tijdstip. Daarnaast bevat de dagvaarding informatie over de tenlastelegging; de feiten waar u van wordt verdacht en reeds voor verhoord bent door de politie. In relatie tot de tenlastelegging vindt u informatie over de formele strafbepaling waarvan de officier van justitie meent dat u die geschonden heeft, aangeduid met een wetsartikel. De informatie in de dagvaarding is voor u en uw strafrecht advocaat van belang omdat hiermee een verdediging kan worden opgezet.

DE POLITIERECHTER

Veruit de meeste dagvaardingen betreffen een oproep voor de politierechter. De politierechter is een rechter die de eenvoudige strafzaken en misdrijven behandelt.

De politierechter kan dan ook niet meer dan 12 maanden gevangenisstraf opleggen. Vaak gaat het bij de politierechter om zaken waar geldboetes of taakstraffen voor worden opgelegd. Een politierechter doet meteen na de zitting uitspraak, waardoor u direct weet waar u aan toe bent. Wanneer de politierechter de zaak te complex vindt, kan hij deze doorsturen naar de meervoudige kamer, waar drie rechters uw zaak beoordelen.

DE KANTONRECHTER

Een dagvaarding voor de kantonrechter, betekent doorgaans dat de officier van justitie u een strafbeschikking heeft gestuurd in verband met een overtreding, waar u het niet mee eens was.

De kantonrechter behandelt in feite alleen overtredingen, zoals verkeersboetes of bezit van softdrugs voor eigen gebruik. Het is ook in dit soort zaken van belang om u bij te laten staan door een ervaren strafrecht advocaat, zodat u een goede kans van slagen heeft bij de zitting ter rechtbank. De kantonrechter doet, net als de politierechter, vaak direct na de zitting een uitspraak in de zaak.

DE MEERVOUDIGE KAMER

De Meervoudige Kamer, waar drie strafrechters zitting hebben, behandelt strafzaken die ingewikkeld zijn.

STRAFZAKEN WAAR U EEN DAGVAARDING VOOR KUNT ONTVANGEN.

Lees meer over de diverse delicten uit het strafrecht waarvoor U een dagvaarding kan ontvangen: diefstal, drugsdelicten, geweld & mishandeling, fraude, verboden wapenbezit, zedendelicten, en verkeersdelicten. Of neem vrijblijvend contact op met ESW strafrecht advocaten op 070-2170967.

AANPAK ESW ADVOCATEN

U moet zich er van bewust zijn dat het dossier tegen u wordt opgebouwd door de politie en de officier van justitie. Zij benaderen de zaak doorgaans met een bepaald doel. Zij zoeken het bewijs om de zaak tegen u rond te krijgen. Vergeet daarbij niet dat politie en justitie vele middelen tot hun beschikking hebben. Een goede advocaat kan u veel leed en/of hoge straffen besparen. Wij staan er voor u om uw zaak te bepleiten.

In de voorbereiding kan een strafrechtadvocaat verzoeken doen om bijvoorbeeld getuigen te horen die nog niet eerder zijn gehoord. Ook kan het zijn dat de politie bepaalde vragen niet heeft gesteld aan een getuige, waardoor het noodzakelijk is om die getuige nogmaals te horen. Soms dienen nog andere verzoeken te worden gedaan, zoals het aanvragen van een rapport van de reclassering of een schouw op de plaats delict.

Om dit goed te kunnen beoordelen, is een goede en ervaren strafrecht advocaat noodzakelijk. Wij kunnen aan de hand van uw dagvaarding voor u het dossier opvragen en uw strafblad. Aan de hand van dit dossier gaan wij met u beoordelen wat er nog nodig is om de zaak tot een goed einde te brengen.

Kosten

ESW Advocaten procedeert op basis van gefinancierde rechtsbijstand (pro deo). Dit is echter afhankelijk van uw inkomen. Indien u daarvoor in aanmerking komt, hoeft u slechts een beperkte eigen bijdrage te betalen. Kijk hier of u hiervoor in aanmerking komt. In overige gevallen is het vaak mogelijk om een vaste prijsafspraak te maken, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Heeft U een zaak en bent U op zoek naar een goede advocaat, neem dan contact op via
070-2170967 voor een gratis en vrijblijvend advies gesprek.

Contactformulier

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld, met inachtneming van de bepalingen in de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Contact

EWS Advocaten

Stationsweg 84A
2596 HL Den Haag
Nederland

Telefoon

E-mailadres