Algemeen bestuursrecht

ESW Advocaten staan voor u klaar

Buiten de uitkeringskwesties, vallend onder het sociaal zekerheidsrecht, staat ons kantoor ook cliënten bij die in aanraking komen met het bestuursrecht in bredere zin.


Zo zijn wij op het gebied van het bestuursrecht gespecialiseerd in de volgende zaken:

  • woningsluiting op grond van artikel 13b Opiumwet (Wet Damocles)
  • woningsluiting op grond van de Gemeentewet (Wet Victoria)
  • tijdelijk huisverbod
  • zaken die betrekking hebben op de afgifte van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)
  • procederen tegen besluiten waarbij er een last onder dwangsom / bestuursdwang is opgelegd
  • problemen met DUO
  • de ongeldigverklaring van uw rijbewijs door het CBR
  • zaken die betrekking hebben op de afgifte van een urgentieverklaring door de gemeente.

Ons kantoor heeft in de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met de behandeling van deze zaken. Het lastige in het bestuursrecht is dat de overheid een grote beleidsvrijheid heeft. De bestuursrechter bekijkt vaak alleen of bijvoorbeeld de burgemeester een besluit in redelijkheid heeft kunnen nemen. De praktijk van de laatste jaren laat zien dat allerlei waarborgen die wel in het strafrecht gelden in het bestuursrecht worden omzeild. Dat kan leiden tot willekeur.Ondanks het feit dat de positie van de burger vaak uitzichtloos lijkt boeken wij met enige regelmaat succes.

Heeft u een brief ontvangen met daarin alleen een voornemen tot het nemen van een besluit?

Neem ook dan contact met ons op. Via het indienen van een zogenaamde zienswijze tegen dit voornemen kan vaak ook al resultaat worden geboekt.Wij raden u daarom aan om ons kantoor in een zo vroeg mogelijk stadium in te schakelen. Juist in het beginstadium van uw zaak is het belangrijk dat u zich goed laat adviseren.Om uw rechten te beschermen heeft u in Nederland gelukkig recht op verdediging van de beste bestuursrechtadvocaten. Ons kantoor staat jaarlijks veel cliënten bij op basis van pro deo (toevoeging). De kosten voor de rechtshulp van uw advocaat worden in dat geval vergoed door de overheid.Ter voorkoming van misverstanden: procedures tegen het CBR kunnen niet op pro deo basis worden gevoerd. Wel is het vaak mogelijk om met ons kantoor een vaste prijsafspraak overeen te komen. Informeer gerust vrijblijvend bij ons naar de mogelijkheden.


Kosten

ESW Advocaten procedeert op basis van gefinancierde rechtsbijstand (pro deo). Dit is echter afhankelijk van uw inkomen. Indien u daarvoor in aanmerking komt, hoeft u slechts een beperkte eigen bijdrage te betalen. Kijk hier of u hiervoor in aanmerking komt. In overige gevallen is het vaak mogelijk om een vaste prijsafspraak te maken, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Heeft U een zaak en bent U op zoek naar een goede advocaat, neem dan contact op via
070-2170967 voor een gratis en vrijblijvend advies gesprek.

Contactformulier

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld, met inachtneming van de bepalingen in de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Contact

EWS Advocaten

Stationsweg 84A
2596 HL Den Haag
Nederland

Telefoon

E-mailadres